Sinds enige jaren zijn de oude MPS-Vignetten met daarop uw MPS-ABC kwalificatie of bijvoorbeeld MPS-GAP of MPS-SQ vervangen door een uniform vignet zonder kwalificatie of certificatie. Dit uniforme vignet is ingevoerd om de administratieve last van de klanten te verminderen wanneer de kwalificatie verandert. Andere certificeringen, zoals MPS-GAP of MPS-SQ vallen ook onder dit vignet, zodat het niet meer nodig is drie of vier verschillende vignetten te gebruiken.

In de praktijk zien we echter dat klanten nog vaak gebruikmaken van één van de oude vignetten, bijvoorbeeld op hun website. Ook bij het bestellen van nieuwe hoezen of dozen met een MPS-Vignet vergeten klanten vaak om een nieuw bestand te sturen naar de drukker. Hierdoor blijft een drukker werken met de voorhanden zijnde, en dus oude en onjuiste, vignetten of MPS-logo’s waardoor foutief gebruik ontstaat.

Downloaden uniforme MPS-Vignet
U kunt het juiste vignet downloaden door in te loggen in uw Customer portal en op ‘Vignetten’ te klikken in het menu aan de linkerkant. Let er hierbij op dat u niet de eventuele snelkoppeling voor de registratieomgeving gebruikt, maar de link hierboven naar de Customer portal. Zoals u hieronder ziet, vindt u hier ook uw kwalificaties en andere administratieve zaken.

  

Hierna klikt u in het nieuw geopende venster bovenin op ‘Mijn certificaten’ en vervolgens op ‘Download Vignet’.

Ook kunt u het vignet vanuit de Customer portal direct naar uw drukker of andere partijen verzenden. Klik hiervoor onderaan op ‘Mail vignet naar derden (bijv. een drukker)’.

 

Gebruik juiste MPS-Vignet
Met dit juiste MPS-Vignet, met daarop uw unieke MPS nummer en de tekst www.volgjebloemofplant.nl, kan de consument uw bedrijfsgegevens vinden via https://www.volgjebloemofplant.nl/.

Juiste uniforme MPS-Vignet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de volledigheid willen we u meegeven dat het gebruik van onderstaande vignetten al enige tijd niet meer is toegestaan.

Voeren van het uniforme vignet
Wilt u meer informatie over wanneer u het vignet mag voeren, leest u dan dit eerder geschreven artikel. Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft, waaronder het reglement.