Schemas
Overige
Registratieomgeving MPS-ABC
Customer portal

In de registratieomgeving staan termen als productielocatie, wederverkoop en MPS-periode. Wat betekenen deze termen?

U kunt de betekenis van de meeste termen die worden gebruikt in de registratieomgeving vinden in dit document (MPS-ABC termen en definities). Staat de betekenis van de term die u niet begrijpt er niet tussen, neem dan contact op met Service en Support, bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur op +31 (0)174 – 615 715. U kunt ook een e-mail sturen naar info@my-mps.com.

Krijg ik een herinnering wanneer ik achterloop met mijn registratie?

U ontvangt een automatische e-mail wanneer een periode is afgelopen waarin u eraan wordt herinnerd dat u de verbruiksgegevens dient te versturen. Ook in het overzicht in de verbruiksregistratie kunt u zien welke periode verstuurd moet worden. 

Waarom moet ik iedere dag registreren? Kan ik ook een keer per maand alles bijwerken?

Het nieuwe MPS-ABC certificatieschema staat toe dat toepassingen van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen binnen vijf werkdagen na het verstrijken van een MPS-periode worden ingevoerd. De registratie dient echter wel op toepassingsniveau plaats te vinden.  

Is het ook mogelijk om spuitopdrachten in de toekomst op te geven en dit later te accorderen en eventueel nog te wijzigen? Wordt het dus mogelijk om een soort planning te maken?

Ja, u kunt een re-entry termijn aangeven.  

Is het nog steeds mogelijk om correcties aan te brengen?

Correcties kunnen tot zeven periodes terug doorgevoerd worden. Na zeven periodes wordt de data ‘bevroren’ en is wijzigen niet meer mogelijk.  

Hoe gaat MPS om met kleine kwekers die een bedrijf alleen runnen en weinig tijd hebben voor registratie van het verbruik?

De registratieomgeving is zo ingesteld dat deelnemers met het aan- en uitzetten van optionele velden en modules een beperkte dan wel een uitgebreide versie van de registratieomgeving te zien krijgen. Door veel aandacht te besteden aan gebruiksgemak is het registreren vereenvoudigd ten opzichte van het huidige systeem. Echter, om een juiste kwalificatie af te kunnen geven is een bepaalde inspanning van de deelnemer vereist.