Ik heb hulp nodig bij MPS-GAP en/of MPS-SQ, wat kan ik doen?

Wanneer u hulp nodig heeft bij MPS-GAP en/of MPS-SQ dan kunt u via het Customer Portal het digitale handboek aanvragen. U vult dit formulier in en het handboek wordt voor u klaargezet. Houd er rekening mee dat de kosten voor dit handboek jaarlijks 175 euro (exclusief btw) bedragen. Het is ook mogelijk contact op te nemen met Sandy van Ruijven voor begeleiding bij het invullen van het handboek. U kunt haar bereiken via +31 6 201 344 69 of s.vanruijven@dlvge.nl.

Hoe weet ik welk certificaat op mij van toepassing is?

Mocht u geïnteresseerd zijn in het aanvragen van een certificaat, is het uiteraard altijd mogelijk om een afspraak te maken waarin wij u verder kunnen informeren over de te nemen stappen. U kunt hiervoor contact opnemen met Raymond Scheepens.

Wat is MPS-Socially Qualified (MPS-SQ)?

Met het MPS-Socially Qualified (SQ) certificaat toont u aan dat uw bedrijf voldoet aan de (inter)nationale eisen op het gebied van veiligheid en gezondheid. Zeker nu internationale supermarktketens zich, naast milieueisen, steeds vaker focussen op de sociale aspecten van uw bedrijfsvoering is MPS-SQ een goede aanvulling op MPS-ABC.

Wat is MPS-GAP?

MPS-GAP is een certificatieschema dat ingaat op traceerbaarheid, milieu, veiligheid en hygiëne binnen uw bedrijf. Door middel van het samenstellen van een handboek en het implementeren van praktische eisen op uw bedrijf, kunt u aantonen dat u voldoet aan de eisen van het MPS-GAP certificatieschema. Zodra u het MPS-GAP certificaat behaalt, krijgt u een GGN-nummer toegekend dat in het MPS-Customer Portal en ook in de GLOBALG.A.P.-database zichtbaar wordt.

Wat is MPS-ProductProof?

Een afnemer kan om bewijs vragen dat een bepaald middel niet is gebruikt in de teelt. Met behulp van registratie van gewasbescherming binnen 24 uur en onafhankelijke monsternames wordt aangetoond dat bepaalde werkzame stoffen niet zijn gebruikt. MPS-ProductProof is een toevoeging op MPS-ABC.

Waar vind ik de lijst met de milieuclusters?

De lijst met milieuclusters vindt u in de documenten-database.

Hoe zeg ik mijn deelname aan MPS-ABC op?

U kunt uw deelname schriftelijk opzeggen door een e-mail te sturen naar info@my-mps.com of door het contactformulier in te vullen. Uw opzegging is pas definitief wanneer u van ons een bevestiging heeft ontvangen.

Hoe meld ik mij aan voor MPS-ABC?

U kunt zich aanmelden voor MPS-ABC door het offerteaanvraagformulier voor MPS-ABC in te vullen. Wij zorgen er dan voor dat de aanmelding wordt verwerkt. Zodra de aanmelding is verwerkt ontvangt u hiervan een bevestiging met de inloggegevens.

Wat zijn de kosten van een certificaat?

De kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren. Om die reden worden de kosten vastgesteld op basis van het offerteaanvraagformulier.

Hoe kan ik gecertificeerd worden?

Wanneer u een certificaat wilt aanvragen, kunt u bij ons een offerte aanvragen. Dat kan via dit aanvraagformulier. U krijgt vervolgens een e-mail wanneer uw offerte klaarstaat. Wanneer u deze offerte heeft getekend, wordt het auditproces in gang gezet. Dit betekent dat u per e-mail of telefonisch wordt benaderd voor het maken van afspraak voor een audit.

Hoe wijzig ik een contactpersoon of hoe voeg ik een contactpersoon toe?

Wanneer u de contactpersoon wenst te wijzigen of toe te voegen kunt u het contactformulier invullen of een e-mail sturen naar info@my-mps.com. Vermeld hierbij alstublieft ook uw klantnummer/MPS-nummer.

Wat zijn de voordelen van een certificaat?

De meerderheid van de markt vraagt tegenwoordig om bewijs dat een product veilig en duurzaamheid is geproduceerd. Met een certificaat kunt u dit laten zien. Bovendien laat u zien dat uw product voldoet aan bepaalde nationale en internationale wetten en normen.

Ik ontvang aanmaningen, maar ik heb al betaald. Wat moet ik doen?

Wanneer u aanmaningen ontvangt terwijl u al heeft betaald, stuur dan een e-mail naar info@my-mps.com of neem telefonisch contact op via 0174 – 615 715 en vermeld hierbij ook uw MPS-nummer.

Mijn bedrijfsnaam is veranderd, moet ik dit doorgeven?

Indien uw bedrijfsnaam en/of entiteit verandert, moet u dit doorgeven aan MPS. U kunt hiervoor dit formulier volledig invullen en retour sturen naar info@my-mps.com. Wij vragen u vriendelijk ook het KvK-uittreksel mee te sturen. Afhankelijk van uw situatie kunnen we nog vragen om een nieuw ondertekende overeenkomst.

Er kunnen zich natuurlijk ook andere situaties voordoen, zoals een bedrijfsovername, fusie of splitsing. Neem hiervoor contact op met Service en Support door een e-mail te sturen aan info@my-mps.com of door telefonisch contact op te nemen via 0174 – 615 715.