Wat zegt het eigenlijk als u bij MPS-ABC de status Non Qualified (NQ – niet gekwalificeerd) heeft? Wanneer u de status NQ heeft, is de verbruiksregistratie niet volledig bijgewerkt of ingestuurd. Op basis van deze registratie wordt een kwalificatie berekend. Als de registratie niet is bijgewerkt of ingestuurd kan daarom geen kwalificatieberekening worden gemaakt. Dit terwijl een juiste kwalificatiestatus op de website van MPS en aan het klokfront voor afnemers steeds belangrijker wordt. De kwalificatie wordt voor het eerst afgegeven nadat de eerste audit heeft plaatsgevonden.

Hoe wordt berekend welke kwalificatie u heeft?
Een deelnemer aan MPS-ABC ontvangt op basis van de registratie van het verbruik van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, energie en water een kwalificatie. Om de kwalificatie te berekenen, wordt de score voor gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, energie, water, afval en uitgangsmateriaal opgeteld. De totale score bepaalt of een kweker een A+, A, B of C score krijgt. Hoe lager dus het verbruik, des te meer punten een kweker verdient.

Deze kwalificatie wordt vier keer per kalenderjaar berekend. Wanneer de registratie niet is bijgewerkt, of per ongeluk niet ingestuurd, wordt er geen kwalificatie berekend. Ter herinnering sturen wij u tegen het eind van de periode een e-mail om u eraan te herinneren uw verbruiksgegevens te controleren en te versturen. Kijkt u daarom na het ontvangen van deze email na of u helemaal bij bent met registreren. Zo voorkomt u dat u een NQ status ontvangt.

Waar kunt u de kwalificatie vinden?
De kwalificatie is te vinden in het ‘oude’ klantenportaal (MY-MPS) van de MPS-ABC registratieomgeving. Daarnaast vindt u hier ook uw verbruiksoverzichten waarop u kunt checken hoe veel punten u voor welk onderdeel ontvangt. Weet u niet hoe u bij het ‘oude’ klantenportaal komt? Check dan de video in onze mediatheek.