Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook in de tuinbouwsector. De markt en maatschappij zijn aan het veranderen en MPS verandert mee. Dit heeft tot gevolg dat er wijzigingen plaatsvinden in het certificatieschema van MPS-ABC. De belangrijkste wijzigingen vindt u hieronder. Eind 2020 wordt het nieuwe schema van kracht.

 

 

De nieuwe schema-eisen vragen om innovatie en aanpassing van de verbruiksregistratie. Bovendien is juiste en gebruiksvriendelijke registratie in uw en ons belang. Daarom hebben we de verbruiksregistratie vernieuwd. Dit systeem vervangt het huidige MY-MPS (ACTRES). Met de nieuwe registratie wordt het invoeren van het verbruik nog gemakkelijker, efficiƫnter en gebruiksvriendelijker.

De belangrijkste veranderingen op een rij

– Registratie per toepassing van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen wordt verplicht.
– Eisen met betrekking tot inkoop van uitgangsmaterialen en bijkoop worden aangescherpt, waardoor de keten verder wordt gesloten.
– Registreren met terugwerkende kracht wordt moeilijker.
– Er wordt gecontroleerd op wettelijke toelating gewasbeschermingsmiddelen per land.

Wanneer gaat u iets merken?
De nieuwe verbruiksregistratie wordt vanaf januari 2020 in fases ingevoerd. U verneemt van ons wanneer u overgaat op de nieuwe verbruiksregistratie.

Wat zijn de voordelen?

– Het wordt voor u heel makkelijk om de registratie bij te houden op uw smartphone of tablet.
– De vernieuwde verbruiksregistratie biedt optioneel aan te zetten invoervelden waarmee aan de uitgebreidere registratie-eisen van onder andere MPS-GAP en GLOBALG.A.P. kan worden voldaan.
– De vernieuwde verbruiksregistratie biedt de mogelijkheid om te kiezen op welk detailniveau u het teeltplan inricht. Dit biedt de mogelijkheid om gewassen/partijen te traceren qua middelengebruik.
– In de vernieuwde verbruiksregistratie is het mogelijk om de voorraad bij te houden, waarbij geregistreerde verbruiken automatisch worden afgeboekt uit de voorraad.

Wat is MPS-ABC?

Wat is MPS-ABC?

Aflevering 1: Vernieuwde registratie-omgeving MPS-ABC en vernieuwd schema MPS-ABC

Aflevering 1: Vernieuwde registratie-omgeving MPS-ABC en vernieuwd schema MPS-ABC

Aflevering 2: Hoe werkt het vernieuwde MPS-ABC?

Aflevering 2: Hoe werkt het vernieuwde MPS-ABC?

Aflevering 3: Belangrijkste wijzigingen MPS-ABC registratie

Aflevering 3: Belangrijkste wijzigingen MPS-ABC registratie

Aflevering 4: Ontwikkelingen en innovaties

Aflevering 4: Ontwikkelingen en innovaties

Vragen of offerte aanvragen?

Heeft u vragen over onze producten of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!