Young’s Plant Farm, Inc. is sinds afgelopen week de eerste Noord-Amerikaanse perkplantenproducent die de HortiFootprint Calculator van MPS gebruikt. Met ruim 28 hectare productieruimte streeft dit in Auburn (Alabama) gevestigde groothandelsbedrijf in sierplanten naar de hoogste productkwaliteit voor klanten.

Young’s Plant Farm produceert eenjarige en vaste planten, maar ook sierblad- en kerstplanten voor grote retailers in het zuidoosten van de VS. Er wordt daarbij dagelijks op veel manieren aandacht besteed aan duurzaamheid, bijvoorbeeld via de opvang en filtratie van afvoerwater en waterrecycling voor hergebruik in de productie, maar ook via onderzoek naar de selectie van rassen die gedurende het hele productieproces de toepassing van zo weinig mogelijk chemische middelen vereisen.

Om het duurzaamheidsdoel te bereiken, produceert Young’s Plant Farm een substraat dat de milieuvoetafdruk verkleint. In samenwerking met onderzoekers van de Auburn University en het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) is met succes een methode ontwikkeld om dennenbomen, inclusief naalden, te verwerken tot substraat.

Het partnerschap met MPS begon met de implementatie van MPS-ABC, om zo de duurzame praktijken beter te kunnen kwantificeren. Dit was een positieve ervaring die ervoor zorgde dat het bedrijf ging inzetten op het behalen van een MPS-GAP-certificering, om zo op een efficiënte manier de duurzaamheidsinspanningen te vergroten. Met de HortiFootprint Calculator is het nu mogelijk de milieuimpact van een volledige toeleveringsketen te kwantificeren, in plaats van alleen de eigen directe impact.

“We zijn blij met de oplossingen van MPS voor onze industrie en dragen graag ons steentje bij aan hun wereldwijde streven naar duurzaamheid”, zegt Drew Young, Chief Horticulture Officer/Chief Safety Officer van Young’s Plant Farm.