De meeste Nederlandse klanten registreren hun verbruik van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, energie, water en afval vanaf maandag 5 oktober in de nieuwe registratieomgeving. In november en december worden nog de klanten uit de bollenstreek en uit Noord-Holland overgezet. Uiteraard ontvangen deze klanten eerst bericht voordat zij overgaan op de nieuwe registratieomgeving. Klanten buiten Nederland zijn ook grotendeels over op de nieuwe registratieomgeving. Alle klanten voldoen daarmee per 1 januari 2021 aan de nieuwe eisen voor MPS-ABC en het Floriculture Sustainability Initiative (FSI).

Ondertussen werkt MPS aan de verdere verbetering van de nieuwe registratieomgeving. De modules voorraad, mengsels en samengestelde meststoffen zijn geüpdatet waarbij ook ingekochte mengsels aan de voorraad kunnen worden toegevoegd. Verder kunnen kistenbroei, trekruimte, en weefselkweek nu onder overige teelt worden geregistreerd en is het mogelijk om overzichten van het verbruik te downloaden naar Excel.

De komende weken worden de modules voor het registreren van uitgangsmateriaal en bij- en wederverkoop ontwikkeld. Tot slot krijgt het ‘bedrijfsdashboard’, waar de agenda, overzichten en kwalificaties te vinden zijn, een upgrade.