MPS werkt hard aan de benchmark van MPS-Socially Qualified (MPS-SQ) met GRASP, zodat ook MPS-SQ gecertificeerde bedrijven het consumentenlabel (oftewel het GGN-label) van GLOBALG.A.P. kunnen gebruiken. Wanneer het proces is afgerond, stellen we hiervan de betreffende klanten op de hoogte.

Bedrijven die het consumentenlabel willen voeren, hebben momenteel naast het GLOBALG.A.P. of MPS-GAP certificaat een positieve GRASP-beoordeling nodig. Producenten die over het MPS-SQ certificaat beschikken, kunnen momenteel niet het consumentenlabel gebruiken. Deze producenten moeten daarom ook GRASP erbij doen wat leidt tot onnodige extra inspanningen en kosten. Wanneer MPS-SQ is gebenchmarkt met GRASP, vervalt de voorwaarde dat men ook nog aan de eisen van GRASP moet voldoen. Ook MPS-SQ certificeerde bedrijven kunnen vanaf dan het consumentenlabel van GLOBALG.A.P. gebruiken.

Wat betekent het als een schema, in dit geval MPS-SQ, wordt gebenchmarkt?
Wanneer een schema wordt gebenchmarkt aan een ander schema, dan is het gebenchmarkte schema minimaal gelijkwaardig aan het origineel. In het geval van MPS-SQ wordt dit certificaat vergeleken met GRASP, zodat alle voorwaarden van GRASP ook zijn opgenomen binnen MPS-SQ.

Lees voor meer informatie dit artikel.