Op zijn vijftiende was hij al te vinden tussen de bloemen. Tussendoor is Arnold Wittkamp, een van initiatiefnemers van het platform Thursd, er even tussenuit geweest om economie te studeren, maar snel na zijn studie was hij weer te vinden tussen de bloemen. Na wat omzwervingen in de sierteelt, heeft hij samen met twee anderen het platform Thursd opgezet. Inmiddels bestaat Thursd een jaar. “Ik merk dat er aan de kant van de bloemist een enorme honger is naar informatie, en er aan de kant van de kweker een enorme behoefte is de bloemist te bereiken om te vertellen over hun product en handelswijze.”

Arnold Wittkamp

“Het is ons doel om alle schakels in de sierteelt te verbinden. Daarnaast vind ik dat de kweker aan zet is om zijn of haar product te laten zien. Vroeger had je als kweker een nieuw product en met behulp van de klok wist iedereen erover. Dat is nu niet meer zo. Deze kweker kan nu bij ons terecht. Wij zorgen ervoor dat iedereen leest over zijn of haar product.”

Invloed
“We merken dat we groeien en bij groei hoort dat je een bepaalde invloed krijgt. Daarvan zijn wij ons bewust. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp en iets waar je veel over moet kunnen vinden op ons platform,” zegt Wittkamp. “We hebben als redactie ook de intrinsieke motivatie om duurzaamheid in de sierteelt onder de aandacht te brengen.” Op de website van Thursd is bijvoorbeeld ook informatie over MPS certificaten te vinden, zodat ook bloemisten hierover kunnen lezen.

Dorstig
Het platform Thursd heeft zijn naam te danken aan de honger oftewel de dorstigheid naar informatie. “Het is een combinatie van thirsty en Thursday. Donderdag is de rustigste dag in de handel. Op donderdag zijn mensen dus dorstig naar content. Bovendien zijn bloemen en planten ook vaak dorstig naar water natuurlijk,” vertelt Wittkamp. Op het platform is content te vinden afkomstig van bloemisten, kwekers en ook de handel. “We schrijven zelf verhalen, maar we delen ook verhalen van andere bronnen waarbij we linken naar de originele bron. Daarnaast hebben we designer bloggers, expert bloggers en flower and plant spotters. De laatste volgt de trends op productniveau.”

“Door middel van Thursd willen we duiding geven aan dingen die spelen in de sierteelt. We zoeken bijvoorbeeld uit hoe duurzaam bloemen zijn of we schrijven een verdiepend artikel over het gebruik van steekschuim,” zegt Witkamp. “Uiteindelijk willen we bereiken dat alles wat gaat over bloemen en planten te vinden is op Thursd.”