Met de invoering van het MPS-ABC certificatieschema versie 16 is het registreren van waterverbruik binnen MPS-ABC verplicht. Deze registratie ligt in de lijn met de verduurzaming die binnen de keten is ingezet.

FSI basket ‘environmental’
MPS-ABC is in het mandje ‘environmental’ van het Floriculture Sustainability Initiative (FSI) opgenomen. Om te voldoen aan de richtlijnen van dit ‘mandje’ is de registratie van water een vereiste. Door te voldoen aan de eisen van MPS-ABC wordt ook voldaan aan de richtlijnen van FSI.

Hoe registreert u uw waterverbruik in de registratieomgeving?
Binnen de registratieomgeving van MPS-ABC kunt u verschillende watermeters aanmaken. Naast de hoeveelheid gebruikt water is het benoemen van de bron ook noodzakelijk. In de registratieomgeving van MPS-ABC is er ruimte om meerdere meters aan te maken. Zo kunt u het aantal bronnen van watergift heeft meters aanmaken. U kunt bijvoorbeeld ook het retourwater registreren. Wanneer u geen watermeter of literteller heeft, registreert u de watergift bij benadering. In onze mediatheek vindt u video’s over het aanmaken van watermeters.