Op 11 november, tijdens de Royal FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer, heeft Naturayo het MPS-ABC certificaat in ontvangst genomen. Vanaf heden zijn ze troste eigenaren van MPS-A.

Naturayo is een Sansevieria- en Cuddly Cactuskweker die gevestigd is in Paracurú, Ceará, Brazilië. Met 20 hectare productiegrond en bijna 100 werknemers, leveren zij aan de nationale markt via de veiling in Holambra, São Paulo. Ze exporteren ook via vliegtuig of over zee naar de VS binnen 8-20 dagen en Europa binnen 13 dagen via Nederland. Dit is mogelijk omdat zij strategisch gelegen zijn in het noordoosten van Brazilië. Dit is het dichtstbijzijnde punt naar zowel Europa als de VS.

Bij Naturayo richten ze zich op ‘easy care’ planten, zodat ze deel uit kunnen maken van het leven van mensen. Ze kweken Sansevieria’s in vele vormen, zoals hartjes en vlechten. De Cuddly Cactus is een doornloze cactus die ze verkopen met een kale wortel of als potplant.

Naast de productie heeft Naturayo ook andere doelen. Ze merken dat mensen het contact met de natuur verliezen. Ze willen de wereld groener maken. Al hun werknemers zijn afkomstig uit Paracurú, waardoor ze een belangrijk onderdeel vormen van de lokale economie. Op hun terrein is ook een stichting gevestigd die zich bezighoudt met sociale projecten voor de lokale gemeenschap.

Om mensen meer in contact te brengen met de natuur zijn ze erg actief op sociale media. Neem zeker een kijkje op Instagram @naturayo, Facebook @NaturAYO en LinkedIn @Naturayo.

Vanuit MPS Group zijn we vereerd om met kwekers als Naturayo te werken!