MPS en de Chamber of Plants, Flowers, and Foliage of Costa Rica (CPFF CR) hebben een memorandum ondertekend om de samenwerking tussen beide organisaties te versterken. Dit memorandum werd getekend tijdens de eerste “Encuentro Nacional de Productores y Exportadores de Plantas, Flores y Follajes 2023” in Costa Rica. Met deze overeenkomst ondersteunen CPFF CR en MPS aangesloten telers bij hun inspanningen om duurzamer te telen. Samenwerking is noodzakelijk om gezamenlijk te verbeteren!

Rodolfo Gil, President van CPFF, ondertekende het memorandum namens CPFF. Namens MPS werd het memorandum ondertekend door Arthij van der Veer, Area Manager Africa. Dit alles vond plaats in aanwezigheid van andere kopstukken van CPFF: Maylen Rojas, Vice-President; Folkert Hoekstra, Vice-President; Sergio Madrigal, Director; María Nela Jiménez, Fiscal; Gilberth Castillo, Director; en Bernardo Vargas, Executive Director.

De eerste “Nationale Bijeenkomst van Producenten en Exporteurs van Planten, Bloemen en Ander Groen 2023” werd op 30 maart gehouden in Santa Clara, San Carlos, Alajuela, Costa Rica, met als doel om de gemeenschap van producenten, exporteurs, leveranciers, academici en andere partners samen te brengen. Het centrale thema van de bijeenkomst was verduurzaming van de productie van en handel in gewassen. Ook werd gesproken over de stand van zaken in de sector en werden de trends, uitdagingen en toekomstige stappen besproken.

“De overeenkomst met MPS stelt ons in staat om een samenwerking met duidelijke doelen op te zetten, waar Costa Ricaanse producenten rechtstreeks van profiteren. We zijn bijzonder dankbaar voor dit initiatief en we hopen dat onze gezamenlijke inspanningen tot bestendige resultaten zullen leiden”, aldus Bernardo Vargas, Executive Director van CPFF CR.

Arthij van der Veer, Area Manager van MPS, is het daarmee eens: “De samenwerking met CPFF CR, een toonaangevende brancheorganisatie in Costa Rica, biedt de mogelijkheid om niet alleen op individueel niveau te werken met telers, maar om ook op sectorniveau te werken aan duurzaamheid. Onderwerpen als vermindering van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, berekening van de ecologische voetafdruk en toepassing van rapportagerichtlijnen zijn universeel. Door samen te werken zorgen we dat exporterende telers uit Costa Rica hun marktpositie kunnen veiligstellen. Als MPS zijn we blij dat we kunnen rekenen op brede steun uit de sector om samen te werken op het gebied van duurzaamheid en we kijken ernaar uit om binnenkort de eerste resultaten te delen.”