Om het MPS-ABC certificaat te ontvangen, moet het verbruik in de registratieomgeving worden geregistreerd en daarna worden verstuurd. Dit doet u iedere vier weken of vaker. In het overzicht onder ‘Versturen’ (zie afbeelding hieronder) kunt u zien wanneer een periode afloopt. Wanneer de gegevens zijn verstuurd, berekenen wij uw score. U ontvangt vervolgens ieder kwartaal een A+, A, B of C certificaat, waarbij A+ het hoogst haalbare is.

Het is dus belangrijk om de gegevens te versturen, omdat u anders geen certificaat ontvangt. Let bij het versturen op dat wanneer u meerdere locaties heeft, u de periodes voor alle locaties verstuurt. Na het versturen van een periode is het nog mogelijk om deze te wijzigen en opnieuw te versturen. Dit is niet mogelijk wanneer er een audit over de periode heeft plaatsgevonden.

Op onderstaande afbeelding ziet u waar u uw verbruiksgegevens kunt versturen:

Wanneer u op de periode klikt, opent een nieuw scherm:

Hier controleert u de verbruiksgegevens. Het is mogelijk dat u de melding krijgt ‘Let op, geen registraties!’. Dit is alleen om u voor de zekerheid erop te wijzen dat er geen verbruik is geregistreerd voor bijvoorbeeld gewasbeschermingsmiddelen. Wanneer u niets heeft verbruikt in een bepaalde periode, hoeft u hier ook niets in te vullen. U kunt dan deze melding negeren.

Vink het vakje aan voor ‘Akkoord’ en klik daarna op ‘Versturen’.

Het systeem laat u zien dat het versturen van uw verbruik in behandeling is genomen: