In het milieu-indicatorsysteem (MPS-MIND) wordt de kleur van de werkzame stoffen (componenten van gewasbeschermingsmiddelen) op een regelmatige basis opnieuw beoordeeld. Bij deze herbeoordeling kijken we onder andere naar de ouderdom van de werkzame stof en de totaal gebruikte hoeveelheden van het laatste jaar, door alle MPS-ABC deelnemers.

In de afgelopen maanden zijn 67 werkzame stoffen met de kleur oranje opnieuw beoordeeld. Door de herbeoordeling kan het gebeuren dat een werkzame stof van categorie verandert. Dit komt dan doordat er over deze stof nieuwe gegevens bekend zijn. Als u gebruikmaakt van deze werkzame stoffen, heeft het gebruik ervan invloed op uw aantal punten.

In de onderste tabel ziet u welke 67 stoffen opnieuw zijn beoordeeld. De nieuwe indeling gaat in per 15 juli 2024, periode 8. De kleur is afhankelijk van de milieuzone (Environmental Zone oftewel EZ) waarin de werkzame wordt toegepast. Vanaf 15 juli 2024, periode 8 zijn de kleuren zichtbaar wanneer u inlogt in de registratieomgeving.

Milieuzones
Het overzicht in milieuzones geeft u inzicht in welke milieuzone bij uw bedrijf of locatie hoort per periode. De milieuzones zijn van belang, omdat locatiefactoren de mogelijke milieurisico’s bij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen beïnvloeden. Voor meer uitleg over de milieuzones, kunt u het Informatiedocument MPS-MIND raadplegen.

Voorbeeld overzicht milieuzones

Op uw kwalificatieoverzichten vindt u in welke milieuzone u valt. Uw kwalificatieoverzichten kunt u rechtsboven downloaden in de Customer Portal.

Tabel huidige en nieuwe situatie

Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben, kunt u contact met ons opnemen via info@my-mps.com of +31 (0)174 – 615 715.