Beste kweker,

Maandag was de kortste dag van het jaar. Dit jaar was ik me daar extra van bewust. 2020 was een keerpunt voor de wereld, de tuinbouwsector en voor MPS zelf.

De sector heeft een turbulent jaar achter de rug. Er vielen klappen en sommigen maakten klappers. De speciale steunmaatregelen voor de sector brachten enige rust. Royal FloraHolland besloot na inspraak van de leden hoe het de duurzaamheidseisen gaat invoeren vanaf komend jaar en vele zijn daar al mee bezig.

MPS maakte een digitale moderniseringsslag. Een nieuwe registratieomgeving werd geïntroduceerd voor het MPS-ABC certificatieschema. Het is soms wennen, maar we zullen de instrumenten blijven verbeteren zodat we het registreren steeds gemakkelijker maken en bedrijven blijven helpen in het verbeteren van hun bedrijfsvoering.

Het was ook een jaar van bestuurlijke verandering. Ik ben blij en dankbaar de organisatie de komende jaren te mogen leiden. We stellen de kweker centraal en zullen streven naar maximale transparantie en impact. Verandering aanjagen is per definitie balanceren. We zien uit naar de dialoog en uw feedback, want we moeten het samen doen.

Last but not least: in 2020 bestond MPS 25 jaar! We hadden dit samen met u willen vieren maar vanwege de coronacrisis zat dit er helaas niet in. U kunt op onze webpagina het verhaal over 25 jaar MPS in vogelvlucht lezen: vanaf de eerste MPS-ABC kweker tot waar we nu staan.

MPS werkt dus al 25 jaar met vele partners aan duurzame bloemen en planten samen met zusterorganisatie MPS-ECAS. Daarnaast biedt MPS-ECAS ook auditing diensten voor de verduurzaming van voedselketens.

Als we weer 25 jaar vooruit kijken zijn we in 2045: ver voorbij het streefjaar 2030 van de United Nations Sustainable Development Goals (VN duurzame ontwikkelingsdoelen) en vlakbij 2050, het jaar waarin de wereld klimaatneutraal zou moeten zijn. MPS zal er alles aan doen om de gehele keten, van kwekers tot kopers, bij te staan in die transitie.

Namens het hele team van de MPS Groep, fijne kerstdagen en een gezond en succesvol nieuwjaar!