Op 9 november ondertekenden EHPEA (Ethiopian Horticulture Producer Exporters Association) en MPS Group een Memorandum om de samenwerking tussen beide organisaties te versterken. EHPEA en MPS Group zullen samenwerken om de HortiFootprint Calculator te implementeren onder EHPEA leden in bloemen & sierplanten. De samenwerking met industriepartners is essentieel, om samen beter te worden!

De heer Nega Mequanint, Bestuursvoorzitter van EHPEA, ondertekende het Memorandum in aanwezigheid van de heer Tewodros Zewdie, Executive Director van EHPEA, en mevrouw Yordanos Jemal, Bestuurslid van EHPEA. Voor MPS Group werd het Memorandum ondertekend door de heer Daan de Vries, CEO Group, vergezeld door de heer Edmund Timm, Manager Commercie & Marketing MPS Group, en de heer Arthij van der Veer, Area Manager van Afrika.

Met behulp van de HortiFootprint Calculator kunnen telers van EHPEA niet alleen hun CO2-voetafdruk meten, maar ook voorgestelde verbeteringen simuleren. Hierbij is het doel, voor zowel de telers als de sierteeltsector in Ethiopië, om te werken naar een klimaat neutrale productie.

Als MPS Group, samen met onze HortiFootprint Calculator partner LetsGrow.com, zijn we vereerd om deze stap samen met EHPEA te zetten en zijn we verheugd om deze reis op het gebied van de ecologische voetafdruk te starten.


Over EHPEA

Ethiopian Horticulture Producer Exporters Association (EHPEA) is een zakelijke ledenorganisatie die is opgericht in 2002. Het is een organisatie die de belangen behartigt van haar leden die zich bezighouden met de productie en export van snijbloemen, fruit, groenten, kruiden, stekken en groentezaden. EHPEA telt momenteel 126 leden en heeft voortdurend bijgedragen aan de bloei van de tuinbouwsector in Ethiopië en de belangen van haar leden lokaal en wereldwijd effectief behartigd.