Van iedere aanvoerder (lid of geen lid van de coöperatie) vraagt Royal FloraHolland uiterlijk 31 december 2020 een digitale milieuregistratie en uiterlijk 31 december 2021 een marktconform milieucertificaat. Uiteindelijk streeft Royal FloraHolland ernaar dat alle aanvoerders op de marktplaats ook voldoen aan de FSI-duurzaamheidsnormen op sociaal gebied en met betrekking tot Good Agricultural Practices (GAP).

MPS heeft er alles aan gedaan om aan de randvoorwaarden te voldoen en de drempel voor kwekers om te starten met digitale milieuregistratie zo laag mogelijk te maken. Zo helpen we met een persoonlijke service bij het opstarten van de milieuregistratie. Daarnaast hebben we een nieuwe gebruiksvriendelijke digitale registratieomgeving gelanceerd en zijn de kosten voor het eerste jaar registreren significant verlaagd.

Ook voor MPS staan de doelstellingen rondom de verplichte milieucertificatie hoog in het vaandel. Denk hierbij aan het transparant en meetbaar maken van de duurzaamheidsinspanningen van de kweker, het verbeteren van de reputatie van de gehele sector en een ketenbrede samenwerking op het gebied van duurzaamheid. Kijk hier voor meer informatie over MPS-ABC.