De afgelopen periode hebben we hard gewerkt aan het updaten van de Customer Portal en op 5 april 2023 gaat het vernieuwde dashboard live. Dit betekent onder andere dat uw MPS-ABC-registratie visueel is weergegeven en dat alle menu-items in de linker menubalk zijn terug te vinden, welke u kunt openklappen via het daarvoor bestemde pijltje.

Belangrijk is dat u, om op het dashboard terecht te komen, inlogt via onze website www.my-mps.com. Rechtsboven vindt u een knop ‘login’. Hier selecteert u Customer Portal, waarna u op de inlogpagina komt. Hier kunt u inloggen met uw inloggegevens, zodat u automatisch op ons vernieuwde dashboard terecht komt. U kunt ook direct inloggen via de volgende link: https://portal.my-mps.com. Via de linker menubalk kunt u direct naar de registratieomgeving.

Wij adviseren u vriendelijk om vanaf 5 april 2023 in te loggen via het dashboard en niet via de eventueel gemaakte snelkoppeling van de registratieomgeving. Op het nieuwe dashboard vindt u namelijk alle visuele inzichten van uw registratie, welke in de toekomst verder uitgebreid zullen worden.

Wanneer iets onduidelijk is of u ergens niet uitkomt, kunt u de handleiding van onze registratieomgeving raadplegen. Hierin is het gedeelte over de Customer Portal aangepast. U vindt dit gedeelte in hoofdstuk 1 op pagina 3.

Wanneer u meer informatie wilt, kunt u op woensdagavond 12 april vanaf 20.00 uur deelnemen aan de online informatiesessie, waarin wij u stapsgewijs meenemen door de nieuwste ontwikkelingen van de Customer Portal. Het is niet nodig voor deze sessie vooraf aan te melden. De informatiesessie kunt u bijwonen via deze link.