Tijdens zijn meest recente bezoek aan Afrika heeft onze Area Manager Arthij van der Veer met veel plezier het HortiFootprint Calculator ‘certificaat’ overhandigd aan Black Tulip Group. Het is het eerste bedrijf in Afrika dat de HortiFootprint Calculator gebruikt en we willen hen dan ook hartelijk bedanken voor hun vertrouwen!

Black Tulip Group (BTG) is opgericht in 1990 en heeft haar hoofdkantoor in Sharjah, V.A.E. In de loop der jaren heeft de groep zich in Kenia gevestigd en is ze uitgegroeid tot een van de grootste groepen in de Keniaanse sierteeltindustrie. Momenteel heeft de BTG negen boerderijen in Kenia, gelegen op verschillende hoogtes, met een productiegebied van 300 ha. Ze geloven in klanttevredenheid en loyaliteit. Hun zeer bekwame en professionele team zet maximale inspanningen in elk aspect van het bedrijf, van variëteitselectie en teelttechnieken na de oogst tot verkoop en aftersales-services.

“Black Tulip kwekerijen in Kenia zijn het traject naar duurzame teelt gestart sinds we in de snijbloemenproductie zijn gestapt. Het initiatief van HortiFootprint Calculator en de jarenlange ervaring van MPS zijn een natuurlijke partner om de CO2-uitstoot van de kwekerijen te beoordelen en te werken aan CO2-neutraliteit”, zegt Mohan Choudhery, CEO van Black Tulip Flowers.