Het vernieuwde certificatieschema van MPS-ABC (en de bijbehorende registratieomgeving) is één van de eerste schema’s dat voldoet aan de eisen van Floriculture Sustainability Initiative (FSI) met betrekking tot het nieuwe derde mandje ‘Good Environmental Practices’, waarin eisen op het gebied van geborgde milieuregistratie zijn opgenomen.

De ‘Basket of Standards’ van FSI wordt steeds belangrijker voor bijvoorbeeld de retail. “Retailers hebben bijvoorbeeld vaak geen tijd om zich in de bulk duurzaamheidslabels te verdiepen. Daarom zorgt FSI sinds 2013 voor het benchmarken met Good Agricultural Practice en Good Social Practice”, zegt Jeroen Oudheusden, Executive Officer FSI. De schema’s die hier positief doorheen kwamen, zijn opgenomen in de FSI Basket of Standards. Sinds kort is er dus een derde mandje bijgekomen: Good Environmental Practices. Uiteraard voldoet MPS al sinds het begin met MPS-GAP en MPS-SQ aan de eisen van FSI en is MPS-ABC als een van de weinige schema’s al geaccepteerd met betrekking tot het nieuwe mandje Good Environmental Practices. Oudheusden: “Wat het mooie van het mandje is, is dat bijvoorbeeld inkopers niet meer specifiek alle labels hoeven te kennen. Ze kunnen de schema’s in het FSI-mandje als referentie gebruiken.”

Uiteraard zijn wij erg trots om als één van de eerste schema’s te zijn gebenchmarkt met de nieuwste eisen en om als van de weinige schema’s vertegenwoordigd te zijn in alle drie de mandjes van FSI. We zien uit naar een transparante en duurzame verdere samenwerking!