MPS Slogan NL

 

MPS Slogan NL
producent

handelaar

retailer

consument

Top 10 kweker in Amerika al na 1 jaar geslaagd!
Tijdens Cultivate 2017, de beurs waar de ‘groene’ sector in Noord-Amerika elkaar van 15 tot 18 juli ontmoet, presenteert MPS zich ook dit jaar weer. Zij is te vinden op stand nummer 1309. Als wereldwijde speler, al tien jaar actief in de USA op het gebied van duurzaamheidscertificering, wil ze daar niet ontbreken. Op 17 juli zal op de stand van MPS zal Metrolina Greenhouses, de op 6 na grootste kweker van Amerika het MPS-A certificaat uitgereikt krijgen.

Metrolina Greenhouses
Metrolina Greenhouses is a family-owned, wholesale plant and services company that started business in April 1972. She is the largest single-site heated greenhouse in the United States at 162 acres under roof. If you are familiar with the Charlotte region you could note that the size of Metrolina is comparable to 5 Concord Mills Malls which could fit inside the greenhouse! In addition Metrolina has approximately 15 acres of outdoor growing space and is still expanding. A second location in York S.C., mainly focused on production of perennials, has 175 acres of outdoor growing space.

Metrolina Greenhouses is one of the most automated greenhouses in the United States and has many internally designed machines from automatic plant transplanters to mechanical shipping belts. Metrolina employs 725 people year round, and 600 additional people in the spring and fall peaks. They ship to Big Box Retailers, Mass Merchandisers, Home Improvement Chains and other greenhouses along the East Coast. During the peak season (March-June)Metrolina ships over 180 trailer loads of product a day!

20170717 Cultivate 2017 Metrolina
Yolande van den Boom, directeur MPS en Abe vanWingerden & Dr. Mark Yelanich van Metrolina Greenhouses in de stand van MPS bij de uitreiking van het MPS-A certificaat

Na 1 jaar gecertificeerd voor MPS-A
Mark Yelanich, Hoofd Research & Development bij Metrolina Greenhouses is trots op het feit, dat zijn bedrijf, de nummer zes op de ranglijst van de 100 grootste Greenhouses in Amerika, zo kort na het completeren van het 1e volledige jaar voor MPS-ABC, al slaagde voor de initiële audit en dus het MPS-A certificaat uitgereikt krijgen. Er is bij Metrolina veel aandacht voor duurzaamheid en innovatie. Als voorbeeld op het gebied van water noemt Yelanich het feit dat ze regenwater opvangen en weer benutten voor hercirculatie. Daarnaast worden houtverbranders ingezet om energie op te wekken. Het MPS-A certificaat is voor de klanten en medewerkers van Metrolina het bewijs dat duurzaamheid en innovatie lonen.

Betrouwbare data in een duurzame wereld
MPS-ABC is het milieucertificaat voor een duurzame bedrijfsvoering. Door het registeren van verbruiksgegevens van gewasbescherming, meststoffen, energie, water en afval wordt inzichtelijk hoe een bedrijf scoort op de millieuscore meetlat. Met MPS-ABC certificaat is een unieke bedrijfsstandaard in de wereld en wordt in vrijwel alle werelddelen gebruikt en erkend. Naast een monitoringsinstrument en managementtool is het ook nog eens een maatschappelijke verantwoording en in de versketen een marketingtool voor aantoonbaar presenteren op duurzaamheid.

 

MPS innoveert, motiveert, faciliteert en maakt verduurzaming transparant en meetbaar