MPS Slogan NL

 

MPS Slogan NL
producent

handelaar

retailer

consument

D.S. Cole Growers van pionieren naar duurzaamheid innoveren.
Tijdens Cultivate 2017, de beurs waar de ‘groene’ sector in Noord-Amerika elkaar van 15 tot 18 juli ontmoet, presenteert MPS zich ook dit jaar weer. Zij is te vinden op stand nummer 1309. Als wereldwijde speler, al tien jaar actief in de USA op het gebied van duurzaamheidscertificering, wil ze daar niet ontbreken. Eén van de Noord Amerikaanse pioniers, die al vanaf het begin zich hard maakt voor het MPS-ABC certificaat, is D.S. Cole Growers, Een bedrijf dat zowel stekmateriaal als potplanten teelt, en duurzaamheid centraal stelt in alle delen van het productieproces. D.S. Cole hecht er aan om dit inzichtelijke te maken met behulp van het MPS-ABC certificaat.
Klanten waarderen deze transparantie. Naast transparantie staat het MPS-ABC certificaat voor continu innoveren op het gebied van duurzaamheid. Het is zeker geen alibi om hogere prijzen voor producten te vragen.

Van pionieren naar innoveren
D.S. Cole kijkt terug op 10 jaar certificering in hun bedrijf en zien als belangrijkste voorwaarde om bij certificering tot resultaat te komen, dat de leiding van een bedrijf dit promoot en voor 100% ondersteunt. Niet alleen bij de start van een programma, maar ook gedurende het certificeringstraject en na het verkrijgen van het certificaat in de vorm van continu monitoring. Van pionieren naar innoveren deed D.S. Cole op vele terreinen, maar vooral op het gebied van verspilling. Dat geldt zowel voor water, energie als meststof. Met zo min mogelijk middelen de beste producten telen. Kennis over bestrijdingsmiddelen is de start om ook op dat onderdeel te kunnen innoveren. Welke middelen hebben de minste impact op het milieu. D.S. Cole ontdekte dat je vanuit certificering niet alleen stappen maakt op duurzaamheid, maar ook prijstechnisch in een aantal gevallen goedkoper kunt produceren.

Toekomstige ontwikkelingen
D.S. Cole ziet in Noord Amerika dat steeds meer telers zich bezig houden met duurzaamheidscertificering. Het MPS-ABC certificaat kan nog grote stappen maken. Daarnaast zou D.S. Cole graag zien dat ook het MPS-GAP certificaat meer bekendheid krijgt. Voor de toekomst is het interessant om te zien of de grote retailers in Noord-Amerika duurzaamheidscertificering gaan eisen van de telers. Als dat zo is, dan is dat voor veel
bedrijven de trigger om nog sterker dan nu al het geval is, in te zetten op een duurzaam en transparant productieproces binnen alle schakel van de sierteeltketen.

20170706 Persbericht Cultivate 2017 D.SAward voor een decennium duurzaamheid in Noord-Amerika
Op 17 juli 2017, heeft Yolande van den Boom, directeur van MPS, in de stand van D.S. Dole Growers op de Cultivate 2017 een award overhandigd aan D.S. Dole Growers als blijk van waardering en dank voor een decennium samenwerking tussen D.S. Dole Growers en MPS. Yolande benadrukte hoe belangrijk het is dat duurzaamheid mondiaal wordt beleefd en niet bij landsgrenzen ophoudt. De sierteelt is een internationale sector,
waar veel partijen van over de hele wereld bij betrokken zijn. Daarom is belangrijk om structureel en meerjarig te werken aan duurzaamheid en transparantie in de gehele keten.

MPS innoveert, motiveert, faciliteert en maakt verduurzaming transparant en meetbaar